Zavřené školy

Nechtěla jsem se moc vyjadřovat k aktuální situaci, ale po přečtení některých diskuzí a informací, které se ke mně dostaly, mi to nedá...

13. 3. 2020

ZACHOVEJME, MY UČITELÉ, CHLADNOU HLAVU. Situace ve společnosti a rodinách s dětmi je vypjatá…rodiče mají starosti s chodem domácnosti, svou prací, zajištěním svých dětí a MY jim navalíme hromadu úkolů a online cvičení – se kterými se mimochodem roztrhl pytel a ne jeden na nich tlakem na rodiče vydělává.

Buďme nad věcí, ano, zadejme úkoly, ALE v rozumné míře…Buďme SEBEVĚDOMÍ a věřme si, že až se do škol vrátíme, zvládneme to nějak zkorigovat. Také mám obzvlášť u prvňáčků obavy. Ale my jsme profesionálové a to co my ve škole dokážeme za hodinu, bude rodičům trvat mnohem déle…a co ty děti, jejichž rodiče je při školní práci nepodporují?

Zvažme tempo, které zvládne celá rodina bez stresu minimálně měsíc a NEODROVNEJME je, prosím, první týden, co jsou děti doma. Třeba tím dáme prostor pro hezký čas strávený s prarodiči, vycházky do přírody, restart nových pravidel a vztahů v rodině…Je to opravdu mimořádná situace a málokterý rodič je zvyklý mít po tak dlouhý čas děti neustále “na krku” a ani na chvíli je nikam neodložit. HOWGH, domluvila jsem. Držte se, hlavně ve zdraví!!!

Komentáře

Přidat komentář

Jana napsal(a) 4. 3. 2021 13:40

Terezko, myslím, že můžu poděkovat za všechny učitelky MŠ! Za skvělé pracovní listy (ze všech oblastí), které se především teď, v době uzavření školek, budou určitě hodit nejen nám, učitelkám, ale hlavně rodičům, pro jejich předškoláčky. Ještě jednou DÍKY!!!

Tereza Chaloupková reagovala 7. 3. 2021 10:48

Moc díky za pěkný vzkaz!

Přidat komentář k zápisku blogu

Odesláním formuláře souhlasíte
s Podmínkami ochrany osobních údajů