Poznej s námi Česko – nakladatelství Portál

RECENZE - Opravdu povedená publikace nejen do vlastivědy. Čtěte více v článku.

2. 5. 2018

Dostal se mi do rukou k recenzi pracovní sešit nakladatelství Portál – Poznej s námi Česko, autorky Ivy Novákové.  Znám už předešlé výborné publikace autorky a ani tento sešit plný doplňovaček nezklamal.

Na první pohled by se mohlo zdát, že je využitelný pouze do vlastivědy, ale vidím výborné využití i v hodinách českého jazyka nebo prvouky/přírodovědy.

Publikace je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na poznávání České republiky – vlajka, státní znaky, hymna, kraje, vodstvo, hlavní město, české tradice, přísloví, sousední státy, státní svátky. Druhá část představuje zajímavé města a místa v ČR.

Celou knihou provází kluk Jirka Čech – v knize si děti velmi dobře procvičí čtení s porozuměním, obsahuje spoustu doplňovaček, křížovek a úkolů vždy s odpovídající tajenkou. Po několika stránkách je vždy cvičení na zopakování všech dat ze stránek předešlých.

Knížka je doplněna jednoduchými a přehlednými ilustracemi, které si děti oblíbí a jelikož jsou černobílé, lze je využít na vybarvovací diktát, rozstříhání, následné lepení apod.

Z mého pohledu vidím veliké využití a rozhodně stoji za koupi – třeba i jako pracovní sešit pro celou třídu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář k zápisku blogu

Odesláním formuláře souhlasíte
s Podmínkami ochrany osobních údajů